facebook

Вчителям збільшили відсоток податку з зарплати: що відомо

Працівники й далі отримуватимуть “чисту” заробітну плату, якою вона була до введення змін. Просто роботодавець буде збільшувати фонд оплати праці та сплачувати за працівника податок.




A woman takes out Ukrainian hryvnia money from a purse on a blue background with a place for the text. payment concept

Про це розповіла в етері КИЇВ24 народна депутатка України із фракції “Європейська солідарність” Ніна Южаніна.

Підняття ставки військового збору з 1,5% до 5% означає, що із зарплати всіх лікарів, вчителів, бюджетників будуть брати вже 5% податку. Я вчора бачила інтерв’ю різних громадян, які говорять, що для них відчутно це.

Ніна Южаніна пояснила, якщо людина отримувала на руки “чисту” заробітну плату, то вона такою і буде. Просто роботодавець буде збільшувати фонд оплати праці.

Щодо приватного сектору економіки, тут влада не врахувала дефіцит робочої сили на підприємствах. Якщо людина отримувала на руки “чисту” заробітну плату, то вона такою і буде. Просто роботодавець буде збільшувати фонд оплати праці, сплачувати за працівника податок. А це зменшить результат до видаткування такої юридичної особи.

Підвищення податків в Україні
Нагадаємо, що законопроєкт про підвищення податків погодили у Верховній Раді у першому читанні, в якому законодавчу ініціативу підтримав 241 народний обранець. Про це повідомив у телеграмі нардеп від фракції “Голос” Ярослав Железняк.

Відповідно до попередньо ухваленої редакції, українцям треба очікувати підвищення податку військового збору з 1,5% до 5%. Збільшення податків на першу й другу групу ФОПів.

Якщо законопроєкт таки стане законом, небанківські фінансові установи, окрім страхових компаній, платитимуть 25% податку на прибуток, а банки у 2024 році — 50%. Крім того, можновладці пропонують запровадити помісячну звітність ПДФО (податок з доходів фізичних осіб, який є основним джерелом держбюджету) замість квартальної.

Железняк додав, що, ймовірно, це не останні податкові зміни.

Читайте також:  Стосується всіх студентів "у віці": правила вступу до ВНЗ різко змінили - як тепер

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.