facebook

Пряний лимонно-імбирний курячий суп: ідеальний рецепт для холодної погоди

Щойно температура починає падати, супи, які зігрівають, стають однією з найпопулярніших страв на нашій кухні.



Щоб прискорити приготування, зваріть бульйон напередодні і приготуйте суп перед їжею. В міру того, як бульйон настоюється, смак стає глибшим. Ви також можете додати трохи рису або макаронів для насиченішого варіанту.

Інгредієнти
цибулина
1 шт.
морква
2 шт.
селера
2 стебла
часник
1 головка
гострий перець
1 шт.
імбир
3 шматочки розміром із горіх
петрушка
1 пучок
коріандр
1 ст. л.
сіль
1 ст. л.
перець
1 ст. л.
лимон
1 шт.
шпинат або інша зелень на ваш смак
жменя
курка
1 шт.
Видаліть із курки нутрощі, цибулину почистьте й наріжте великими шматочками, моркву й селеру також наріжте великими шматочками, головку часнику розріжте впоперек, перець – уздовж, лимони тонко наріжте.
Змішайте курку, цибулю, моркву, селеру, часник, халапеньйо, імбир, петрушку, коріандр, сіль і чорний перець у великому сотейнику або каструлі. Додайте достатньо холодної води, щоб покрити все.
Накрийте кришкою і доведіть рідину до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до мінімуму і варіть, знімаючи металевою ложкою будь-які домішки, які можуть піднятися на поверхню рідини. Тушкуйте, поки курка не стане м’якою і не розвалиться, від 55 хвилин до години.
Перекладіть курку на велику тарілку і зберіть бульйон, який може капати. Використовуючи сито, процідіть бульйон до чистої каструлі та тримайте теплим на слабкому вогні.
Спробуйте бульйон і додайте сіль, якщо це необхідно.
Подрібніть курку за допомогою виделки.
Розкладіть шпинат, курку та скибочки лимона до сервірувальних тарілок і залийте гарячим бульйоном.

Читайте також:  Що це за м'ясний маринад, який робить шашлик ніжним, як вата

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.