facebook

Ідеальний маринад для консервованих помідорів та огірків

Помідори в самому розпалі, і багато людей готуються до зими, оскільки вони продаються дешево. Це універсальний маринад з ідеальними пропорціями інгредієнтів. Ключовим моментом є те, що його можна використовувати як для помідорів,так і для огірків.



Більшість господинь неодноразово використовували різні рецепти маринадів, щоб знайти “той самий”фірмовий рецепт, який робить їх консервацію найкращою на смак і дозволяє зберігати її тривалий час. Кухарі розкрили секрет оптимального співвідношення солі, цукру та оцту: “3/6/9”.

Спробуйте наступний рецепт консервації помідорів на зиму. Розрахунки наведені для 3-літрової банки.

Інгредієнти.

Помідори-скільки завгодно

Гілочка петрушки

Половина зеленого перцю

2 зубчики часнику

Маринад

1,5 літра води

3 ст. л. солі

6 ст. л. цукру

9 ст. л. оцту

3 гвоздики

1 лавровий лист

Приготування

Добре вимийте помідори та банки і продезінфікуйте кришки. На дно банки викладіть спеції, петрушку і лавровий лист, а зверху викладіть овочі.

Закип’ятіть воду, залийте помідори і накрийте кришкою; через 20-30 хвилин злийте рідину в глибоку каструлю, щоб вийшов маринад. Додайте сіль і цукор, а як тільки вода закипить, додайте оцет.

Залийте овочі окропом і одразу ж накрийте кришкою. Потім переверніть банку і загорніть її в ковдру або плед до повного охолодження. Тепер вони готові до вживання! Ці помідори можна зберігати вдома і насолоджуватися ними як”смаком літа”взимку.

Читайте також:  Помідори на заздрість сусідові: як вибрати якісну розсаду на ринку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.