facebook

Як зберегти червоними помідори на зиму без консервації: поради для господинь

У вересні у багатьох дачників та господинь назбирується чималий урожай помідорів. Приходиться витрачати багато часу, щоб зробити порядок з ним, але є способи, які дозволять зберігати помідорами свіжими дуже довго. Найкраще для цього потрібно використовувати недостиглі зеленуваті помідори без м’яких та гнилих місць.

Найкращі з них:

Спосіб із гірчицею.


Промиваємо помідори, видаляємо плодоніжки, просушуємо плоди. Викладаємо шарами у трилітрові банки, між плодами кладемо паперові листи. Засипаємо помідори гірчичним порошком і ставимо банки у підвал. Помідори лежать у такому вигляді дуже довго і можуть навіть до Нового Року залишитися свіжими.

Спосіб зі спиртом.

Банки стерилізуємо, складаємо туди помідори, наливаємо 2 столові ложки спирту. Підпалюємо сірник в банці, щоб спирт спалахнув. Складаємо в банку помідори та закриваємо кришку. Закриті таким способом помідори простоять два-три місяці.

Спосіб із газетою.

Кожен овоч можна загорнути у газету та зберігати в холодильнику. Газету потрібно часто міняти, щоб вона не намокала. Спосіб займає багато часу, але помідори так пролежать кілька місяців.

Спосіб у тирсі.

Значно збільшити термін помідорів може тирса. Помідори викладіть шаром в ящик, засипте плоди тирсою. Ящик має бути дерев’яним та сухим. Щоб плоди не пом’ялись, кожен шар можна накрити папером. Температура зберігання ящиків повинна бути +8…+12 градусів.

 

 

 

Читайте також:  Що це за м'ясний маринад, який робить шашлик ніжним, як вата

Шукайте деталі в групі Facebook