facebook

Планету охоплять “погодні війни”: над світом нависла нова катастрофічна загроза

Минулого тижня Дубай опинився під ударом негоди: 16 квітня у цьому регіоні випала осадова норма за півтора року за один день.



Виникли припущення, що цей дощ був викликаний не тільки природними факторами, а можливо, і штучним втручанням, наприклад, так званим “засіванням хмар”, що призвело до катастрофічних наслідків, пише Daily Mail.

Метеорологи висловлюють побоювання, що це лише початок, і в майбутньому можуть виникнути “погодні війни”, якщо процес “засіву хмар” вийде з-під контролю. Йохан Жак, старший метеоролог компанії екологічних технологій KISTERS, зазначає, що використання такої нової технології може мати несподівані наслідки та викликати дипломатичні напруження через управління погодою.

Фахівець наголошує, що кожного разу, втручаючись у природні процеси, ми не можемо передбачити всі наслідки. Крім того, зміна погоди в одній частині світу може призвести до непередбачуваних наслідків інших регіонів. Жак нагадує, що погода не дізнається про кордони, і це має бути враховано.

Попри пов’язані з цим припущення, офіційні особи заперечують зв’язок між повенями та “засіванням хмар”. Технологія “засіву хмар” використовується в ОАЕ з 1990-х років, але вона, за словами Жака, може спричинити несподівані наслідки, такі як надлишковий стік та повені.

Мартен Амбаум, професор фізики та динаміки атмосфери в Університеті Редінга, сумнівається, що “засіва хмар” могла стати причиною такого сильного шторму, який був у Дубаї. Інші експерти також висловлюють думку про можливий вплив зміни клімату на погіршення погоди у регіоні.

Читайте також:  Трагедiя закарпатської родини: зaбив дружину на очах у дитини і отримав чотири роки oбмeжeння вoлі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.