facebook

Це стосується всіх шкіл: у МОН зробили важливу заяву – вже з вересня

МОН запускає комплексну політику “Школа офлайн”


У Міністерстві освіти та науки України націлено повернути 300 000 українських дітей до очної освіти у школах. Враховуючи відставання школярів через дистанційну форму навчання на два роки відомство спільно з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим запроваджує комплексну політику “Школа офлайн”, повідомляється в телеграм-каналі МОНограм.

У Міносвіти зазначають, що учні у середніх класах шкіл сьогодні “формуватимуть майбутнє” України, тому так важливо сьогодні змінити чинну систему, в якій навчання відбувається у дистанційному форматі для 602 тисяч українських дітей. Такий підхід до шкільної освіти дає менше можливостей для розвитку м’яких навичок та не сприяє соціалізації.

Що робить влада для подолання цієї проблеми:

будують укриття та забезпечують автобусами та девайсами для доступу до очної освіти;
надають можливість навчатися за місцезнаходженням для дітей ВПО;
формують індивідуальний план навчання без втрати зв’язку зі своїми вчителями для школярів на ТОТ;
передбачають українознавчий компонент та перезарахування предметів із іноземних шкіл для дітей за кордоном.



“У запровадженні змін важливо зберегти кожного українського вчителя в системі освіти. У рамках перегляду мережі дистанційних шкіл ми не залишимо жодного педагога без роботи. Тут пропонуємо низку опцій. По-перше, можливість перейти до кадрового резерву, де вчитель отримуватиме середню зарплату та проходити навчання, щоб згодом повернутися до викладання. По-друге, опція перейти до іншого навчального закладу з наявності вакансій.

Також у відомстві запускають гарячу урядову лінію, де всі охочі можуть отримати консультацію спеціаліста. Більш детальну інформацію про політику “Школа офлайн” можна дізнатися на сайті

Читайте також:  Для МОН учитель — партнер, а не виконавець завдань: Оксен Лісовий про пріоритети міністерства

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,

Джерело.