facebook

Зимові канікули у школярів будуть коротшими: про скорочення вакацій оголосили у багатьох містах

Українським школярам скоротили зимові канікули. У деяких містах вони будуть на тиждень коротші, ніж у решти. Майже в усіх містах діти повернуться за парти 10 січня. А ось підуть на канікули вони по-різному.



У багатьох регіонах школярі вже відпочивають. Цього року Міносвіти рекомендувало школам піти на канікули з 25 грудня по 9 січня 2021 року. Виходить, що дітям відвели для відпочинку цілих 16 днів. Тож у багатьох школах останній, у цьому році, навчальний день був 24 грудня.

Втім, зараз у зв’язку з епідемією та карантином у питанні навчальних графіків немає єдиноначальності. Міносвіти лише дає рекомендації щодо термінів канікул та відновлення навчання. Однак у кожному навчальному закладі адміністрація сама вирішує, коли їй відправити дітей на канікули, та коли повернути за парти. Головне – до кінця навчального року виконати плани і закласти у голови дітей необхідні знання.

Та якраз зі знаннями у школах стало гірше. Даються взнаки карантини і дистанційки, у проміжках між якими діти не встигають нормально засвоїти інформацію. Тому рівень знань школярів відчутно впав, що наочно показало ЗНО цього року.

До того ж, іще невідомо, як поведеться “залітний” Омікрон, який уже встиг прописатися в Україні. Чи не доведеться знову відправляти дітей на дистанційку та закривати всі школи одночасно?

Тому в багатьох містах, а також в окремих школах керівництво вирішило максимально залучити дітей до навчання, поки епідеміологічна ситуація це дозволяє. У цих школах дітей відпустять на канікули лише з 31 грудня-1 січня, а повернуться вони за парти як усі – 10 січня. Таким чином, зимові канікули у них будуть на тиждень коротшими.

Читайте також:  У МОН розповіли, чи будуть вимагати COVID-щеплення від школярів

Названо міста, в яких школярі ще вчаться
Кропивницький

У Кропивницькому всі школи йдуть на зимові канікули по-різному: хтось уже відпочиває з 24 грудня, а хтось піде за кілька годин до бою курантів. Проте всі повернуться до своїх альма-матер у понеділок, 10 січня.

Львів

У Львові більшість шкіл піде на канікули з 31 січня, а повернуться до навчання як усі – 10 січня.

Хмельницький

Хмельницький відправить своїх школярів на “заслужений відпочинок” із 30 грудня, а повернуться вони з канікул 10 січня.

Житомир

Житомирські дітлахи підуть відпочивати з 31 грудня. Проте їм не доведеться виходити до школи 10 січня. Для них канікули продовжили у січні ще на сім днів. Зрештою, вони розпочнуть навчання 17 січня. На той час уся країна вже гризтиме граніт науки цілий тиждень.

Кременчук

У Кременчуці також школи будуть готові прийняти своїх вихованців лише 17 числа, проте для них зимові канікули розпочнуться на день пізніше, ніж у Житомирі – з 1 січня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.