facebook

На Івано-Франківщині з наступного понеділка школи можуть перейти в режим онлайн

З 13 вересня на Івано-Франківщині школи, в яких вакцинованих вчителів буде менше, ніж 80%, працюватимуть в режимі онлайн. Про це під час наради з головами ТГ повідомив відповідальний за вакцинацію в Івано-Франківській області Микола Стовбан, пишуть Версії з посиланням на Суспільне.



З його слів, рішення щодо того, як навчатимуться діти, ухвалять у понеділок, 13 вересня.

“Якщо ми зможемо підвищити поріг вакцинації, то школи не зачинятимуть. У нас є тиждень, аби довакцинувати педагогів, щоб імунізованих освітян було понад 80%”, — сказав Микола Стовбан.

Він також додав, що поки в області є лише одна школа, де вакцинувалися понад 80% педагогів.

“У нас є всі шанси не допустити закриття. Якщо ми хочемо, аби діти навчалися у школах, давайте (звертається до вчителів — ред.) покажемо результат. Жарти закінчилися”, — сказала голова Івано-Франківської облдержадмуністрації Світлана Онищук.

За словами генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Руслана Савчука, найбільша епідеміологічна небезпека в області є в Івано-Франківському, Коломийському, Косівському і Калуському районах.

Руслан Савчук також перелічив карантинні обмеження, які введуть в області, якщо та перейде в “жовту” зону.

“Це буде обмеження культурних заходів. Також за столиком не зможе перебувати понад чотири людини. Крім того, у спортзалах і фітнес-центрах зможе займатися лише одна людина на чотири м²”, — сказав Савчук.

Читайте також:  "Вони жартують з нашими життями": у Франківську іноземні студенти ІФНМУ вийшли на протест (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.