facebook

Українцям готують серйозні зміни у бронюванні від армії: багатьох це обурило

Нардепи готують зміни до закону про мобілізацію, завдяки якому хочуть радикально змінити процес борнювання співробітників. Вони пропонують дозволити всім підприємствам бронювати своїх співробітників за щомісячний платіж у 20 тисяч гривень за особу.



Про це пише Forbes.

Співавтор законопроєкту, нардеп Дмитро Наталуха розповів про те, що бронювання хочуть дозволити усім праціникам, а не лише працівникам критичної інфраструктури.

Головною умовою для її отримання буде те, що компанія повинна працювати офіційно та сплачувати податки за своїх співробітників.

Депутати зараз розглядають варіант, за яким до 1,5% військового збору додати фіксовану ставку у розмірі 20 тис. грн за кожного заброньованого працівника.

Втім, таким чином бронювати можна буде до 50% від усієї кількості військовозобов’язаних працівників. На підприємстві можуть самостійно обирати, кого зі співробітників хочуть забронювати.

Такі зміни можуть поповнити бюджет України від 18 млрд до 155 млрд грн на рік, які планують направити виключно на потреби армії.

У проекті закону зазначається, що на сьогоднішній день в Україні заброньовано 538 000 чоловіків, включно із державними службовцями та працівниками військових адміністрацій.

Читайте також:  Вартість мобільного зв'язку для українців може змінитися: Кабмін ухвалив важливе рішення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.