facebook

За роботу в укриттях та психологічну підтримку: скільки заробляють вчителі

У новому році в країні зростають заробітні плати для педагогів. Відтак, кореспондент «ВК» поцікавився, скільки будуть отримувати вчителі столиці.



За роботу в укриттях та психологічну підтримку: скільки заробляють вчителі в столиці
У мерії відзвітували, що у 2023 році середня заробітна плата у вчителів вищої категорії складала 17 тисяч 327 грн, а у молодих спеціалістів 9 тисяч 555 грн.

Аби педагоги могли отримувати таку офіційну суму, їм доплачували з міського бюджету 30%. Про це розповів Ілля Пасько, заступник директора департаменту освіти і науки КМДА.

На запитання «ВК», скільки будуть отримувати педагоги в 2024 році, у мерії відповіли загадково – надавши суми мінімальної зарплати, встановлені законодавством з 1 січня – 7 100 грн та з 1 квітня 8 000 грн.

Вочевидь, у мерії подумали: “Рахуйте самі”.

З такої математики можна очікувати, що у 2024 році вчителі першої категорії будуть отримувати з доплатою від мерії близько 20 тисяч гривень, а молоді спеціалісти трохи більше 10 тисяч на місяць.

Премії та відзнаки у конкурсах, звичайно, не вважаються зарплатою педагогів, адже їх отримують обрані, а також ті, хто любить участь у змаганнях. Однак, відомо, що вперше цільовою програмою «Освіта Києва 2024-2025 роки» передбачено щомісячні виплати щасливчикам, яким суворе журі присудить титул «Учитель року»:

за 1 місце – у розмірі 3 мінімальних зарплат;
за 2 місце – у розмірі 2 мінімальних зарплат;
за 1 місце – у розмірі 1 мінімальної зарплати.
Також від 3 до 8 прожиткових мінімумів отримають директори навчальних закладів, яких визначать лідерами року.

Читайте також:  Буде важко не потрапити під звільнення! Новий трудовий кодекс приголомшив українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.