facebook

Українські школярі дізналися, коли підуть відпочивати влітку: Батьки не в захваті

Кабінет міністрів України вирішив, коли діти підуть на заслужений відпочинок після навчання у школі.



Весна майже завершилася, залишилося всього кілька тижнів, що, звичайно ж, означає літні канікули для школярів в Україні, що наближаються.
Наразі стало відомо, коли ж діти мають піти на заслужений літній відпочинок.

Усі діти традиційно починають навчатися 1 вересня, а закінчують наступного року – переважно у травні. При цьому канікули є і восени, і взимку, і навесні, і влітку Літні канікули розпочнуться 25 травня та завершаться 1 вересня. Термін навчального року визначає Кабінет Міністрів України.

Навчальні заклади, зокрема приватні, мають право самостійно встановлювати канікули для своїх учнів з огляду на епідеміологічну ситуацію (як було з коронавірусом COVID-19), погодні умови та безпеку.

Міносвіти ухвалило рішення, що навчальний рік українських школярів цього року закінчиться 25 травня, а новий розпочнеться 1 вересня. Хоча цього року він має тривати до 30 червня (але виключно для випускників 11 класу).

У Києві “Останній Дзвінок” пролунає 16 червня. Випускникам рекомендується здати документи щодо освіти у період з 21 по 23 червня. У травні та червні регулярне навчання у класах може бути замінене індивідуальним чи груповим навчанням.

Читайте також:  Студентам, які виїхали з гуртожитків через дистанційне навчання, повернуть кошти за проживання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.