facebook

Хто визначатиме формат навчання у школах України і до чого готуватись учням

Учні в Україні з 1 вересня навчатимуться у школах у межах різних форматів. Остаточні рішення про форму здобуття освіти в регіоні чи місті ухвалюватиме місцева влада.



Джерело:osvita.ua

Очільник українського уряду Денис Шмигаль розповідав, що у кожному регіоні ОВА моніторить безпекову ситуацію у громадах. При цьому саме ОВА визначатимуть формат навчання школярів у новому навчальному році.

Хто визначатиме формат навчання у школах
Шмигаль наголосив: залежно від рівня загроз місцева влада ухвалюватиме рішення про формат навчання: очний, онлайн чи змішаний.

Також він додав, що там, де є загроза життю чи здоров’ю дітей, очного навчання не буде.

У МОН при цьому повідомили: якщо батьки проти очної форми навчання, можуть обрати інші варіанти здобуття освіти для своїх дітей. Наприклад:

дистанційна;
сімейна (домашня);
екстернатура.
Також у міністерстві нагадали, якщо укриття має недостатньо місць для всіх школярів, учителів та працівників, освітній процес можна організувати позмінно: упродовж дня, тижня, місяця або семестру.

Як вчитимуться учні в Україні з 1 вересня
Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах. Їх визначатимуть та погоджуватимуть ОВА та директори закладів освіти.
Якщо батьки не хочуть, аби їхня дитина вчилася очно, можуть перевести її на іншу доступну форму навчання.
Якщо укриття школи не може вмістити потрібну кількість дітей та педагогів, варто налагодити позмінне очне навчання офлайн, уточнив міністр. Все ж учням початкової школи краще здобувати освіту в очному форматі, аби діти соціалізувалися.

Читайте також:  Литва готова постачати зброю в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.