facebook

Це буде випробування для батьків: в Україні раптово перевірять знання школярів

У 2025 році Україна прийме участь у третьому циклі міжнародного дослідження якості освіти PISA. Попередні два цикли відбулися у 2018 та 2022 роках, пише 24tv.ua.



Основна мета цього дослідження – оцінити здатність 15-річних учнів застосовувати свої знання та вміння з читання, математики та природничо-наукових дисциплін у реальному житті. Попереднім кроком до PISA-2025 є пілотний етап, запланований на 2024 рік.

Україна проведе пілотний етап PISA-2025 у різних навчальних закладах, де навчаються 15-річні підлітки. Цей етап триватиме з 8 квітня по 6 травня. Приблизно 2500 учнів візьмуть участь у цьому етапі.

Заклади, які потраплять до вибірки, обиратимуть по 50 підлітків, які народилися у 2008 році та навчаються в 7-11 класах або на 1-2 курсах.

Оцінка знань учнів буде проводитися у трьох галузях: читання, математика та природничо-наукові дисципліни. Однак основний акцент дослідження буде зроблено на природничо-наукових дисциплінах – галузі, яка в PISA-2025 візьме провідне місце (у PISA-2018 це було читання, а в PISA-2022 – математика).

Учні будуть працювати над двома модулями тривалістю по 30 хвилин. Кожен модуль включатиме три частини: демонстрацію, тренування та застосування. Також передбачено тестування з англійської мови, щоб оцінити здатність учнів читати англомовні тексти, слухати інформацію (аудіювання) та висловлювати свої думки на англійській мові на певну тему.

Читайте також:  Для франківських школярів запустять телеуроки на ТРК "Вежа"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.