facebook

“Вірус винайшов спосіб масштабного зараження прямо на Новий рік, симптоми різко змінилися”: медики про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється світом та Україною. Вже за кілька днів нас чекає святкування Нового року. Новий штам теж очікує цієї події, аби здійснити прорив у своєму поширення та інфікування. Також медики повідомляють, що штам “Омікрон” за своїми проявами відрізняється від штаму “Дельта”.



Як інформує “Obozrevatel”, штам коронавірусу Омікрон набирає обертів у світі. У багатьох країнах він призводить до рекордних показників захворювання, а деяких з’являється вперше.

Зокрема, у столиці Великобританії Лондоні Омікроном інфікований кожен десятий, в Ізраїлі зростають усі індекси пандемії, а Німеччина продовжує дотримуватися локдауну для невакцинованих. Крім того, швидке поширення коронавірусу спричинило скасування тисяч авіарейсів у всьому світі. Як впливає новий варіант COVID-19 на життя у різних країнах світу, розповіло видання La Repubblica.

Ізраїль

У країні, де повністю вакциновано понад 63% населення, зростають усі індекси пандемії. Наразі підтверджено 1118 випадків захворювання на штам Омікрон, значна частина з яких – у людей, які повернулися з-за кордону. Близько 800 інших випадків з підозрою на нього перебувають у стадії дослідження. Намагаючись стримати зростання пандемії, уряд Нафталі Беннета запровадив додаткові обмеження, починаючи з доступу до торгових центрів і навіть шкіл.

Сам Беннетт був змушений покинути засідання Ради міністрів 26 грудня після того, як дізнався, що одна з його двох дочок заразилася COVID-19. Прем’єр-міністр, за повідомленнями ЗМІ, здав ПЛР-тест і, доки не отримає результатів, перебуватиме на самоізоляції.

Лондон, Великобританія

Кожна десята людина з COVID-19 у столиці країни інфікована штамом Omicron, про що свідчать останні прогнози Національного статистичного управління. Згідно з тим самим джерелом, у період з 13 по 19 грудня кожна 35-та особа в Англії була заражена COVID-19.корди в Італії та Франції та Україна у лідерах зі смертності від COVID-19.

Читайте також:  Українцям заборонили курити "електронки" у громадських місцях: розмір штрафів

Сектор Гази

У секторі Гази виявлено перший випадок захворювання на штам Омікрон, повідомляє Міністерство охорони здоров’я Палестини. Водночас трохи більше 290 тис. з 2 мільйонів жителів Гази отримали дві дози вакцини проти COVID-19, а трохи більше 25 тис. – третю дозу.

Німеччина

Інститут Роберта Коха повідомив, що захворюваність у країні почала знижуватися. За останні 24 години в Німеччині зареєстровано 10 100 нових випадків Covid та 88 випадків смерті через цей вірус. Ситуація покращується завдяки локдауну, який країна ввела для нещеплених громадян із 2 грудня, коли кількість нових випадків захворювання перевищувала 74 000 на день.

Австралія

У найбільш густонаселеному штаті Австралії – Новому Південному Уельсі, зареєстровано рекордну кількість нових випадків захворювання на COVID-19 і різко збільшилася кількість госпіталізацій. Зареєстровано 6394 нових зараження, на 106 випадків більше, ніж 6288 напередодні. Понад 70% випадків у деяких австралійських штатах – це штам Омікрон.

Міністр охорони здоров’я штату Бред Хаззард повідомив 26 грудня, що новий варіант швидко поширюється. Представники органів охорони здоров’я повідомили про 458 активних випадків захворювання у лікарнях по всьому штату порівняно з 388 днем ​​раніше. 52 особи потрапило до реанімації.

Франція

У Франції 25 грудня було зареєстровано понад 104 тисячі випадків зараження коронавірусом. Телекомпанія France Info наголошує, що це абсолютний рекорд, тижнем раніше було зареєстровано 58 536 випадків зараження.

Крім того, у всьому світі у зв’язку з поширенням Омікрону за останні два дні скасували близько 7 тисяч рейсів, найбільше постраждали США, багато американців не змогли потрапити додому або в гості на свята. Керувати літаками буквально нікому – в авіакомпаніях кажуть, що у них не вистачає персоналу, оскільки члени екіпажів заразилися коронавірусом.

Читайте також:  "Вірус почав заражати спільно з небезпечною інфекцією, на 3-й день потрібен порятунок": лікар про штам "Омікрон"

Головний експерт США з інфекційних захворювань доктор Ентоні Фаучі попередив, що під час різдвяних свят поширення нового штаму зросте навіть серед вакцинованих.

Дані сайту Flightaware показали, що лише авіакомпанія United скасувала по 200 рейсів у 24 та 25 грудня, що становить близько 10% від запланованих перельотів. Delta скасувала 25 грудня 300 рейсів та ще кілька десятків, запланованих на 26 грудня, заявивши, що вичерпала всі можливості та ресурси у пошуках заміни екіпажів.

Австралія також стала однією з найбільш постраждалих від скасування рейсів країн: не вилетіли понад 100 внутрішніх рейсів з Сіднея та Мельбурна до інших міст. Експерти авіаційної галузі попередили, що затримки та збої в авіасполученні продовжаться, і найближчим часом буде скасовано ще сотні рейсів.

Скасування рейсів триває також у Китаї: авіакомпанія China Eastern 26 грудня була змушена скасувати понад 350 польотів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.