facebook

Убивчий вітер чи вбивча халатність? Хто винен у загибелі школярки та молодої жінки на Вінниччині

Дві смерті стались через негоду на Вінниччині: деревами вбило 11-річну школярку та 29-річну жінку. Батьки загиблих намагаються знайти винних, у поліції відкрили кримінальне провадження з приміткою «нещасний випадок» У неділю, 10 березня, вранці 11-річна вінничанка Настя з мамою та молодшою сестричкою поверталися з базару. Тролейбус, яким вони їхали, зламався, тож одну зупинку додому вирішили пройти пішки. Зненацька зірвався вітер і повалив дерево просто дівчинці на голову. Сильний удар спричинив відкриту черепно-мозкову травму. Дитина стікала кров’ю. У «швидкій» дівчинка померла, не доїхавши до лікарні, – травма була надважкою.

Ігор Лавренчук, батько Насті, розповідає: Я її сам на руках заніс у «швидку», і дорогою масажував їй серце, щоб вона продовжувала дихати. Ми їхали в лікарню, вона дихала, я їй казав: не здавайся… Я її завжди просив, щоб вона ніколи не здавалася… І вона чула мене, я знаю… В школі, де навчалася Настя, – траур. В холі – її фотографія. Парта, за якою сиділа, – пуста. Лариса Хохлюк, класний керівник Насті, ледь стримує сльози. Говорить, що дівчинка добре вчилася, мала стати старостою…



Я щойно сиділа за тою партою, де вона сиділа, – каже вчителька, – шок, ви ж розумієте, дитина загинула … Не стримують сліз і батьки однокласників Насті. Говорять, учням досі не розповіли, що сталося. Та й пускати до школи дітей бояться через сильний вітер. Сухих дерев дорогою багато…

Юлія Крамнична, мама школяра цієї ж школи плаче: Я прошу позрізати всі ті дерева, які можуть отак одною хвилиною забрати дитяче життя. Ви просто не представляєте, яка ця дитина була світла. Це янголятко. Як? Як так могло статись? Я розумію, що це стихія, але я вважаю, що можна просто попередити такі нещасні випадки, щоб більше цього ніколи не було. Своє вини в смерті школярки начальник комунального підприємства не вбачає.

Читайте також:  “Всю ніч шукали, знайшли обгризений труп”: у селі вовк вкрав з подвір’я 2-річну дитину

Коментувати ситуацію відмовляється, мовляв, іде слідство… Анна Олійник, речниця ГУ Національної поліції у Вінницькій області, пояснює: Слідчі мають встановити, хто відповідав за належний стан насаджень, чи підлягало це дерево вирубці, і, якщо буде встановлено додатковий склад злочину, то можлива перекваліфікація. Юристи говорять,що це службова недбалість чиновників. Батькам Насті радять звертатись до суду.

Так, адвокат Роман Корченюк зазначає: У даному випадку я вбачаю халатність саме посадових осіб, які допустили те, що це дерево впало через пориви вітру. Ми маємо передбачати, що таке може відбутися і зачищати ці дерева. Адвокати кажуть, що довести вину чиновників буде нескладно. За вчасно не прибрані дерева їм загрожує до п’яти років в’язниці. Стільки ж можуть відсидіти й комунальники міста Хмільник, де сьогодні вранці повалене дерево вбило 29-річну жінку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.