facebook

Аваков розхитує Україну

Після своєї відставки колишній очільник МВС Арсен Аваков відчайдушно намагається повернутися у велику політику. Для цього – не гребує жодними методами, навіть якщо це шкодить Україні. У слід за ним йде вже теж колишній спікер парламенту Дмитро Разумков.

Арсен Аваков уже публічно виступив проти Президента Зеленського, якого так палко підтримував з 2019-го року.

«Коли Аваков йшов з посади, за чутками, була певна домовленість про невідкриття політичного вогню по першій особі, але під час інтерв’ю Аваков чітко покладає відповідальність і фактично називає всю вертикаль на чолі з президентом непрофесіоналами з авторитарними замашками. Отже, Аваков розпочав відкриту політичну боротьбу проти президента Зеленського», — кажуть політологи.

На думку експертів, Аваков або вже збирає нову команду, або тільки «закидує вудочки». І критикує РНБО.

«РНБО не може бути органом виконавчої влади чи тим більше судовим органом, який призначає винних… коли РНБО у нас перетворилося на хайпі в місце для штампування санкцій, це було неприпустимо. Я не хотів в цьому брати участь”, – заявив колишній міністр.

«Це гігантська проблема, це спрощення ситуації. Санкції проти громадян України вводити не можна”, – додав він. Тобто, проти колаборантів та контрабандистів не можна вводити санкцій? Цікава позиція. А якщо згадати справу про вбивство журналіста Павла Шеремета, вбивство активістки Катерини Гандзюк (вбивць якої покривали підлеглі Авакова) – вимальовується повноцінна картина.

Один із найгучніших скандалів, пов’язаних з Аваковим особисто, розгорівся у 2016-2017 роках. Журналісти помітили зв’язок між закупівлями Міністерством тактичних рюкзаків і сином міністра. У мережі також спливли записи прихованої камери, на яких Аваков-молодший, ймовірно, домовлявся з ексзаступником голови МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків.

Читайте також:  “Здала всі карти та паролі”: Мосейчук у прямому ефірі назвала Разумкова Президентом (відео)

Службовці Авакова регулярно ставали героями кримінальних хронік, підозрюваними у насильстві, кришуванні наркотиків чи хабарництві.

На кого ж тоді працює Арсен Аваков?

Джерела:

https://www.bbc.com/ukrainian/features-59175550

http://www.nrcu.gov.ua/news.html?newsID=97127


https://www.pravda.com.ua/articles/2021/07/14/7300436/

Шукайте деталі в групі Facebook