facebook

Карантин на Великдень посилювати не будуть, – Шмигаль

В уряді запевнили, що Великдень та травневі свята в Україні пройдуть без посилення карантину. Водночас більшу увагу звернуть на заходи контролю за дотриманням уже встановлених обмежень.

Мовиться насамперед про соціальну дистанцію та масковий режим. Про це заявив український прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Урядовець закликав дослухатися як до МОЗ, так і до лідерів церков та релігійних організацій. Мовиться про прохання залишатися на Великдень вдома.

Зауважимо, що очільник ПЦУ митрополит Епіфаній, наприклад, закликав українців, які у зоні ризику, не йти до церкви на Великдень. Вони можуть відвідати богослужіння онлайн.

Шмигаль підкреслив, що напередодні одразу 3 області покинули червону карантинну зону. Мовиться про Чернівецьку, Львівську, а також Одеську.

Найближчим часом ще кілька регіонів покинуть червону зону


За словами прем’єра, по всій країні спостерігається зниження кількості нових випадків та госпіталізацій. Це дозволить послабити карантин ще у кількох регіонах.

Водночас у місцевої влади залишаються інструменти, аби швидко реагувати та посилювати певні карантинні обмеження,
– зауважив він.

Й звернув увагу на те, що такі принципи адаптивного карантину довели свою ефективність. Саме тому влада зберігатиме цей механізм й надалі.

Зверніть увагу!
Президент Зеленський побоюється, що після Великодня може початися новий спалах COVID-19. До цього можуть призвести скупчення людей у церквах.

Читайте також:  Україна домовилася про поставку 13 мільйонів доз вакцин до кінця літа, - Шмигаль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.