Немає нічого смачнішого за це. Як можна приготувати легендарні житомирські деруни і нагодувати всю родину
Житомирські деруни – це традиційна українська страва, яка є картопляними оладками з начинкою з сиру. Вони вважаються однією з найпопулярніших страв у Житомирській області, де навіть проводяться щорічні фестивалі на їхню честь.
Докладніше про приготування легендарних житомирських дерунів читайте у нашому матеріалі.
Для приготування житомирських дерунів нам знадобиться:
Картопля – 1 кг
Яйця – 2 шт.
Сир – 200 г
Рослинна олія – 4 ст. л.
Сметана – 3 ст. л.
Часник – 2 зубчики
Кріп – 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування житомирських дерунів:
Очистіть картоплю і відваріть її в мундирі до готовності. Потім остудіть та очистіть від шкірки.
Натріть половину картоплі на дрібній тертці, а частину, що залишилася, розімніть у пюре.
Сир розімніть з яйцем, сіллю та перцем.
Змішайте терту картоплю з картопляним пюре, сиром, сіллю та перцем. Додайте збите яйце і добре перемішайте.
Сформуйте з тіста коржики, у середину кожної покладіть ложку начинки з сиру.
Обсмажте деруни на олії на середньому вогні до золотистого кольору.
Подача:
Житомирські деруни подають зі сметаною, часником та кропом. Також можна подавати їх із соусом зі сметани, часнику та зелені.
Порада:
Для приготування дерунів краще використовувати картоплю з високим вмістом крохмалю.
Щоб деруни вийшли ніжнішими, можна додати в тісто трохи борошна.
Не пересмажуйте деруни, інакше вони стануть твердими.
Шукайте деталі в групі Facebook