facebook

”Може тріснути”: у Росії визнали приреченість Кримського моста

Просідання Кримського моста, зафіксоване на супутниках, було неминучим, і триватиме й далі, оскільки росіяни побудували величезну споруду на невідповідному ландшафті.


Про це повідомив старший науковий співробітник Інституту водних проблем російської академії наук, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар, передає InfoResist.

“Осадка вона й повинна бути. Вона буде ще йти. Тому що міст, коли там їхав Путін на самоскиді, то його ніхто не приймав, як по-справжньому приймають мости під зосередженим навантаженням. Його не було… Там четвертинні пухкі породи. З тих матеріалів, що мені прислали, там іде гірше, там іде випор у зворотну сторону. Видавлюються палі. Якщо вони видавлюються, то це дуже погано. Буде перекіс у різноспрямованих рухах”, — сказав він.

Експерт упевнений, що “заспокійлива” реакція росЗМІ на інцидент свідчить про те, що насправді все дуже серйозно.

“Справа в тому, що так швидко реагують наші тільки в тому випадку, якщо потрапили в точку. Пам’ятаєте Скрипалів, у Солсбері, як ми кричали, усі відмовлялися і говорили, що це не ми. Тут, те ж саме говорять “Нічого страшного немає, хохли все придумали. У них немає грошей на опалення, немає гарячої води” та інше, інше. Ось це я прочитав сьогодні в електронній пресі. Значить, якщо ми так реагуємо, оперативно відгукнулися, значить, щось там серйозне відбувається”, — додав фахівець.

“Розумієте, у вас по ідеї полотно повинно бути горизонтальне, особливо це важливо для залізниці, там, де лежать рейки, тому що, якщо так піде далі, рейки, вибачте по-російськи, стануть раком. І поїзд зійде із них, звалиться в море й там потоне”, — сказав він, зазначивши, що росіяни дарма побудували міст на нестійкому ґрунті.

Читайте також:  Захоплювався сатаною: спливли моторошні деталі про вбивцю, який вирізав органи та відрубав голову своїй матері

За його словами, з ним зв’язувалися проектувальники мосту з Лондона, які цілодобово спостерігають за спорудою.

“Вони боялися горизонтальних коливань. “Вертикально начебто ми їх уже нівелювали”. Щоправда, як, я не зрозумів. На що я їм сказав: “Хлопці, там геологія. Ви зрозумійте, ви можете абсолютно чудову технологію увіткнути з ноу хау, чого хочете, але геологія там така, при якій будувати нічого не можна”. Це давно відома річ”, — зазначив учений.

Медовар упевнений, що будівництво цього моста — “дурдом” і “політичне рішення для однієї людини”.

“Цей міст він приречений. Рано чи пізно він не встоїть. Тому що опора там сидить на напівтвердих глинах. А повинна сидіти на скельній породі… Він може тріснути. Як підуть палі”, — наголосив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.