facebook

Мутований коронавірус уже виявили на двох континентах: що відомо про нову смертоносну небезпеку

Станом на вечір неділі, 20 грудня, новий штам коронавірусу вже виявили щонайменше на двох континентах – у Європі та Австралії.



Зокрема, перший випадок мутованого коронавірусу виявили в Англії (Велика Британія). Потім Всесвітня організація охорони здоров’я заявила про 11 випадків інфікування мутованим вірусом за межами Британії – дев’ять у Данії, та по одному у Нідерландах та Австралії.

Зазначимо, що за останню добу у Великій Британії через стрімке поширення новим коронавірусом COVID-19 інфікувалися рекордні 35,9 тисячі осіб. Від неділі, 20 грудня, у Британії почали переходити до жорсткого карантину.

Нагадаємо, про виявлення мутованого коронавірусу влада Великої Британії заявила 14 грудня. 19 грудня британський уряд вирішив посилити карантин від 20 грудня.

З огляду на швидке зростання показників захворюваності, припускають, що новий штам коронавірусу може швидше поширюватися, ніж відомі досі, сказав головний лікар Англії Кріс Вітті. Утім, поки немає доказів того, що він є більш смертоносним або вливає на дію вакцини чи лікування. Про це передає DW.

Технічна керівниця ВООЗ щодо COVID-19 Марія Ван Керкхове підтвердила, що новий штам має здатність поширюватися швидше, ніж попередній варіант коронавірусу.

За словами британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона, цей новий варіант коронавірусу може бути на 70% більш заразним, ніж старий.

Країни одна за одною ухвалюють рішення про призупинення авіа- та іншого сполучення із Великою Британією та іншими країнами, де виявили мутований коронавірус. Зокрема, про таке рішення вже оголосили Нідерланди, Бельгія, Італія, Австрія. Подібне рішення готують Німеччина та Франція. Чехія запровадила жорсткіші карантинні заходи для людей, які прибувають із Британії.

Водночас через стрімке поширення нового штаму коронавірусу Німеччина також розглядає питання про закриття авіасполучення з Центральноафриканською Республікою (Африка).

Читайте також:  Франківка, якій тиждень не могли зробити тест на коронавірус, померла

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.