facebook

У Франківську трирічну дитину покинули на вулиці роздягненою і босою без нагляду

ебайдужі люди повідомили в поліцію про трирічну дівчинку, яка цілий день гуляла без нагляду на території дитсадка №23, що на вулиці Сухомлинського в Івано-Франківську.


Патрульні поліцейські забрали дитину та знайшли, де мешкає родина.
Виявилося, що в мами Ірини Т. четверо дітей. Двоє молодших – 3 і 6 років – живуть разом із нею у квартирі в діда на вулиці Довженка. Двоє старших – 8 і 10 років – живуть з вуйком за іншою адресою.
Дід стверджує, що діти не бездоглядні, а до себе забрав їх разом з Іриною, бо вони раніше жили в аварійній квартирі на вулиці Шевченка, 13а.
“Як на мене, треба було підняти мерію, бо житло в сім”ї, де мама виховує чотирьох дітей, непридатне для користування”, – зазначив дід.
З приводу того, що трирічна дитина була без догляду, ані мама, ані дідусь нічого пояснити і сказати не змогли.
В квариру Ірина нікого не пустила – з патрульними і працівниками ювенальної превенції розмовляла у дворі. Однак через брудні вікна у квартирі було видно повний безлад.

Працівники відділу ювенальної превенції на місці події запропонували забрати дітей до лікарні, оскільки у них є висипка, схожа на вітрянку. Старших дітей, які живуть з вуйком, госпіталізували для обстеження.
Мама спочатку категорично відмовлялася впустити правоохоронців до помешкання і не погоджувалася їхати з дітьми до лікарні.

Через годину вмовлянь жінка все ж відчинила квартиру і в супроводі патрульних відправилася з донечкою 3 років та сином 6 років в лікарню.



Зі слів сусідів, сім’я неблагополучна, однак вони обрали позицію невтручання. Оскільки, як з’ясувалося, коли відчинили двері у квартиру, в помешканні живе неадекватна бабуся дітей. “Краще би ви бабусю кудись забрали. Що та мама винна?” – відреагувала на патрульних і виїзд до лікарні сусідка з верхніх поверхів.
Сусіди розповіли працівникам ювенальної превенції, що мама Ірина трохи менше року тому повернулася з Вінничини, де раніше мешкала з чоловіком. Чоловік, батько дітей, з її слів, зловживав алкоголем і бив близьких. Усіх чотирьох дітей Ірина привезла зі собою до Франківська.
Працівники ювенальної превенції відзначили, що мама дітей сама потребує допомоги.

Читайте також:  Змушували дивитися на смерть одна одної: правда про вбивство подруг в Києві вразила всю Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.