facebook

Готуємось на початок травня: мобілізація радикально зміниться — всі подробиці

З’явилися деталі роботи над законопроєктом про мобілізацію
У Комітеті з нацбезпеки продовжується робота над законопроєктом про внесення правок у мобілізацію. У Telegram-каналі Залізний нардеп з’явилися деталі, скільки правок розглянуто та прийнято.



Відомо, що понад 4 тисячі правок до другого читання подали нардепи і їх треба вивчити членам комісії. Нардеп Ярослав Железняк поділився, що 1976 чи 45% від усіх правок було прийнято або повністю, або частково.

Железняк зазначив, що кожну другу правку, згідно зі статистикою, було прийнято. Він навів дані, що 1226 правок враховано частково, 506 – враховано, а ще 244 прийнято редакційно.

Зазначається, що серед авторів правок, найбільшу кількість чиїх було враховано, є Дмитро Разумков, Ігор Фріз та Юрій Здебський. Також і голови Комітету Олександра Завітневича також прийнято чимало пропозицій.

Желєзняк також зазначив, що чимало правок було подано від різних депутатів, але однакових за змістом. Наприклад, умовно щодо аспірантів прибрати текст у першому читанні подало кілька десятків депутатів. Якщо одна врахована, тоді й купа інших правок буде врахована. Те саме стосується обмеження на в’їзд чи арешт рахунків, чи цінностей.

Також депутат зазначив, що час набрання чинності законом залишився тим самим – 1 місяць після публікації. Желєзняк зазначив, що на скільки йому відомо, цю норму міняти не збираються.

Нардеп поділився, що нового тижня з 11 березня Комітет має підготувати остаточну таблицю. Далі парламент розгляне виправлення наступного пленарного тижня.

За його прогнозом, загалом закон може бути ухвалений у парламенті до 20-х чисел березня. У кращому разі закон підпишуть та опублікують на початку квітня.

Потім буде ще місяць на те, щоб закон набув чинності. Тому він зможе заробити лише приблизно на початку травня цього року.

Читайте також:  "Дельта" у кожному куточку України": поліцейські будуть посилено контролювати дотримання карантинних правил

Желєзняк ще раз зазначив, що це попередній прогноз, якщо не станеться збій, тоді варто орієнтуватися на такі терміни.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.