facebook

Мобілізація в Україні: коли можуть оголосити призов резервістів третьої та четвертої хвиль

В Україні триває друга хвиля мобілізації чоловіків віком від 18 до 60 років. Призов резервістів третьої та четвертої хвиль у Міноборони оголошувати поки що не мають наміру.



За словами голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Олександра Завітневича, військовий стан, ймовірно, не закінчиться 23 серпня і буде продовжено. При цьому особового складу на передовій вистачає.

Передбачається, що найактивніша фаза війни настане восени, коли приїде вся західна зброя, а також американська за ленд-лізом. На сьогоднішній день, незважаючи на відчутну допомогу Заходу, ВСУ не вистачає сучасного озброєння, щоб за такий короткий термін перемогти.

Нагадаємо, у першу хвилю мобілізації, яку оголосили 24 лютого, призвали оперативних резервістів, колишніх військовослужбовців та ветеранів АТО та ООС. У другій хвилі повістки отримали та продовжують отримувати резервісти, які не були мобілізовані в першу хвилю та військовослужбовці, які проходили строкову службу до 2014 року або служили за контрактом.

У разі оголошення восени третьої хвилі мобілізації воювати підуть офіцери запасу та військовозобов’язані, які закінчили військові кафедри вузів. І лише у четвертій хвилі згідно із законом можуть закликати всіх інших чоловіків без будь-якого військового досвіду, які підходять за віком та станом здоров’я.

При цьому до військкоматів приходить багато добровольців, яких можуть взяти позачергово, якщо в цьому є така необхідність. Люди з інвалідністю також підлягають призову і можуть служити в армії в межах області, де вони проживають. Можуть піти на службу і жінки деяких професій, і навіть ті, хто має “білий квиток”. На це вони мають добровільне право.

Читайте також:  російськими окупантами з 58-ї армії керує зрадник-генерал з Волині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.