facebook

«Ми не знаємо, що ви з ними робите», – що кажуть за кордоном про знання учнів з України

Про це іноземні освітяни діляться із представниками Міносвіти України



Іноземці вважають, що наші школярі – молодці, зазначив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко. І додав, що проблема освітніх розривів дійсно є, але вона не найгірша в Європі.

Як іноземці реагують на рівень освіти в Україні
Вітренко каже: на різноманітних зустрічах високого рівня колеги з міністерства освіти різних країн, європейських і США відзначали високий рівень підготовки українських школярів.

Казали:

Ми не знаємо, що ви з ними робите, але вони молодці. Те, що якість освіти треба принаймні не втрачати, – це аксіома,– зазначив посадовець.

І додав, що Україна вперше у світовій історії, попри активну фазу бойових дій, не зупинила освітній процес.

Вітренко при цьому каже, що, попри епідемію коронавірусу та повномасштабну війну, наші учні на міжнародному дослідженні PISA-2022 продемонстрували кращі результати, ніж, наприклад, Греція. Він також заявив, що це й заслуга наших педагогів.

Варто зауважити, що результати знань українських школярів за результатами PISA-2022 також вищі, ніж наприклад у Болгарії, Молдові та Грузії.

 

Читайте також:  "Це нормально — пропустити заняття": Лісовий розповів, яким буде новий навчальний рік з нічними повітряними тривогами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.