facebook

Степанов сказав, якою має бути зарплата лікаря після інтернатури

Сьогодні в Україні середня зарплата у медичних працівників на 30% нижча, аніж в середня зарплата по країні.
За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, станом на 1 січня 2020 року середня зарплата в країні складала близько 10,5 тисяч гривень, тоді як середня зарплата в сфері охорони здоров’я 7 087 гривень. Про це пише Gazeta.ua.



“Те, що стосується зарплати, то це питання ми повинні розглядати не тільки з точки зору COVID. Медичні працівники всі 29 років отримували найнижчу зарплату у країні. Якщо на 1 січня цього року середня зарплата в країні складала близько 10,5 тисяч гривень, то середня зарплата в сфері охорони здоров’я 7 087 гривень, на 30% нижча, ніж середня зарплата по країні. Це сором для країни. Це просто соромно для країни! І я про це постійно говорю”, – повідомив Степанов.

Степанов сказав, що однією зі складових медичної реформи повинно бути “суттєве підвищення зарплати медпрацівникам до рівня справедливої оплати”.

“В моєму уявленні зарплата, наприклад, лікаря після інтернатури, який тільки приходить, повинна починатися десь з 20 тисяч гривень. Краще з 25 тисяч гривень”, – додав міністр.

Читайте також:  “Про дітей мріяла три роки”: мoтoрoшнi подробиці сaмoгубствa пoрoдiллi в Києві

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.