facebook

Міністр освіти знайшов крайніх у “провисанні” НУШ у 5-7 класах

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий розповів, що проблема “провисання” програми Нової української школи у 5–7 класах відбулась через непідготовленість вчителів.



Зокрема, він зауважив, що педагоги початкових класів пройшли якісне навчання, змогли обрати більш прогресивні плани уроків та не мають перевантаження.

Про це очільник МОН зазначив в інтервʼю NV.ua. За його словами, ситуація з вчителями базової школи відрізняється, адже вони не пройшли навчання так, як мали б. Тож більшість з них продовжує обирати звичніші та простіші підходи, які й дають перевантаженість у школах.

“Якщо в молодшій школі ми якісно пройшли процес підготовки вчителів і вони обрали програми, які більш прогресивні і не мають такого навантаження, то в базовій школі навчання вчителів не відбулося так, як повинно було відбутися, тому вчителі часто обирали простіший, звичний для себе підхід, схожий на стару добру школу, на яку, власне, і нарікають батьки сьогодні. Там і перевантаженість, і відрив від практичної складової, і багато інших проблем”, – сказав Лісовий.

Він додав, що в більшості випадків відбувся обман дітей, адже вони після нової молодшої школи прийшли у пʼятий клас, де їм викладають предмети за підходами старої системи.

Тож, за словами Лісового, одне із завдань МОН – повернути педагогів до прогресивного вибору освітніх програм завдяки якісному підвищенню кваліфікації. Частина з процесів уже відбулась у 2023 році.

Зокрема, пройшло навчання вчителів та вдалось надати дидактичні матеріали для оснащення кабінетів НУШ у базовій школі. Адже так склалось, що діти прийшли в звичайні кабінети та до педагогів без необхідних навичок, підкреслює очільник Міносвіти.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що у старшій школі, пілотування якої відбудеться у 2025 році, школярам доведеться вчитися на рік довше.

Читайте також:  Держава має забезпечити якісну вищу освіту, – міністр

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.