facebook

До уваги батьків: школи починають закривати на карантин — як навчатимуться діти

У Києві та Рівному школи закривають на карантин
У Київській області та Рівному деякі школи змушені закрити на карантин. Де на Київщині ухвалили таке рішення, повідомляє kyiv.comments.ua.


У Тетіївській громаді Київської області школярів відправили на карантин та перевели на дистанційне навчання.

Традиційно взимку щороку збільшується кількість хворих, особливо серед дітей. Ось і зараз відзначається зростання хворих, тому прийнято рішення вжити таких заходів.

У Тетіївській громаді вже з вівторка, 30 січня, всі школи перевели на дистанційне навчання, а в деяких закладах ввели карантин.

Дитячі садки при школах також переходять на карантин. А решта дошкільних навчальних закладів продовжує працювати з дотриманням усіх необхідних заходів безпеки.

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що у столиці України поки що в школах карантин немає причин вводити.

Оскільки показники захворюваності на грип та ГРВІ серед учнів поки що не є критичними, також не буде і переходу шкіл на дистанційне навчання.

Але при цьому з середи 31 січня в Києві почнуть проводити рейди по школах, медичних закладах, укриттях, підприємствах, де велике скупчення людей.

Голова Держпродспоживслужби Олег Рубан пояснив, що такі заходи пов’язані з метою профілактики захворюваності на ГРВІ та COVID-19.

Фахівці перевірятимуть, чи дотримуються такі установи протиепідемічних правил. Наприклад, якщо йдеться про підприємство, чи немає серед працівників осіб із симптомами хвороби, а у медичних закладах — дотримання маскового режиму.

У Рівненській територіальній громаді вирішено 103 класи у всіх школах перевести на дистанційне навчання. Зазначається, що на навчання не з’явилося 14% учнів через захворюваність на ГРВІ.

Зазначається, що за словами батьків, у школярів різні симптоми хвороби. Тому для того, щоб розірвати ланцюг зараження, було вирішено перевести учнів на онлайн формат навчання.

Читайте також:  В Україні пропонують для вчителів встановити зарплату понад 19 тисяч грн

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.