facebook

Мобілізація по-новому: що передбачає новий законопроєкт

Чого чекати українцям від нового закону



Перелік хвороб замість інвалідності
Нова редакція законопроєкту про мобілізацію міститиме перелік конкретних захворювань, через які людина не може бути мобілізована. Від старої системи із групами інвалідності відмовляться.

Міністерство охорони здоров’я у найближчий має розробити чітко окреслений список хвороб, які будуть входити до ІІІ групи і дадуть підстави мати бронь. Мобілізовувати будуть з урахуванням захворювання конкретної людини.

Ув’язнені на фронті
На фронт зможуть потрапити ув’язнені. Буде пропрацьований механізм, через який (за їх бажанням) залучатимуться люди, які відбувають покарання за не тяжкі злочини.

Демобілізація
Демобілізацію з війська проводитимуть після 3 років служби. А тим, хто на передовій, рахуватимуть 1 день за 2. Тобто вони зможуть демобілізуватися через 1,5 року служби.

Військова підготовка
Всі чоловіки, які працюють на державній службі, в органах місцевого самоврядування та окремі категорії правоохоронців, повинні пройти військову підготовку. Судді матимуть бронь.

Кого не торкнеться мобілізація
Не підпадатимуть під мобілізацію народні депутати, судді. Вони матимуть бронь.

Попередньо серед парламентарів обговорюється, що законопроект начебто буде зареєстрований найближчим часом і вже наступного тижня – буде проголосований у першому читанні.

 

Читайте також:  "Росія до 9 травня хоче якусь перемогу": глава зовнішньої розвідки Естонії дав прогноз, скільки може тривати війна в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.