facebook

Росія готує ракетний удар по невизнаному Придністров’ю з жертвами серед мирного населення – розвідка

Україна не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій, зазначає ГУР.



Росія готує ракетний удар по невизнаному Придністров’ю з жертвами серед мирного населення.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Жителі невизнаної “Придністровської молдавської республіки” отримують СМС, від імені начебто Збройних сил та спецслужб України. В них міститься попередження про “ракетний та артилерійський” удар по території “ПМР”.

ГУР наводить цитату з фейкового повідомлення: “Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки”.

Такі повідомлення активно висвітлюються російськими пропагандистськими інформаційними ресурсами.

“Держава Україна не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій. Подібні фейки та інциденти, які імовірно стануться на території “ПМР”, є нічим іншим, як черговою провокацією російських спецслужб проти України та Молдови”, – наголошує Головне управління розвідки Міноборони України.

Нині Придністров’я – квазідержава, не визнана жодною країною світу. З пів мільйона мешканців невизнаної республіки щонайменше третина – мають російський паспорт. Заради російської пенсії та виплат. І лише одиниці розуміють, що їх обдурили на державному рівні і ведуть боротьбу.

Читайте також:  Арестович розповів, що насправді стоїть за темою переговорів і на що чекати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.