facebook

Повістки полетять по-новому: ТЦК змінює підхід до мобілізації

Співробітники ТЦК по-новому вручатимуть повістки
У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні продовжується загальна мобілізація, в рамках якої чоловікам від 18 до 60 років роздають повістки в громадських місцях. Але військкоми тепер змінюють систему відправлення повісток, повідомляє ТСН.


Співробітники територіальних центрів комплектування (ТЦК) більше не будуть зайвий раз відправляти повістки громадянам.

Заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко заявила в ефірі телемарафону, що після того, як буде ухвалено законопроєкт про мобілізацію, в Україні запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного. Його планують ввести в роботу у другому кварталі цього року, тобто приблизно влітку.

Чорногоренко зазначила, що українцям дадуть деякий час для того, щоб військовозобов’язаний актуалізував дані, надав останні правдиві дані про себе. ТЦК використовуватимуть ці дані у своїй повсякденній роботі.

Також представниця оборонного відомства поінформувала, що верифікація даних в електронному реєстрі “Оберіг” вже проведено. Міноборони України вже перенесло паперову інформацію на цифрову.

За її словами, вже було усунено дублі, неактуальну інформацію, яка була в реєстрі. Але зараз тривають заходи щодо поліпшення роботи ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, нецільового повідомлення військовозобов’язаним прибути до ТЦК.

Чорногоренко зазначила, що все має працювати, як швейцарський годинник, а ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов’язаних.

Також уже довго у суспільстві ходить інформація про запуск електронних повісток. Хоча в Мінцифри заявили, що в їхньому додатку не буде такої послуги, Чорногоренко заявила, що питання запуску електронних повісток залежить від того, чи будуть такі правки в прийнятому законопроєкті про мобілізацію.

Читайте також:  Переломний момент війни може бути у травні - The Guardian

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.