facebook

РФ готується до довгої війни, зараз найактивніша фаза – Міноборони

Росія готується до довгої війни. І наразі відбувається найактивніша фаза широкомасштабної агресії РФ проти України.



Отримавши стратегічну поразку на першому етапі вторгнення, Росія змушена була переглянути свої цілі й нині сконцентрувалася на захопленні Донецької, Луганської та Херсонської областей та створенні стійкого сухопутного коридору з окупованим українським Кримом. Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

“Загалом дії російської армії свідчать про те, що Росія здійснює підготовку до довготривалої військової операції… Зараз ми спостерігаємо найактивнішу фазу повномасштабної агресії, яку Росія розв’язала проти нашої держави”, – зазначив він.

Речник МОУ констатував, що ситуація на фронті нині надзвичайно складна. Адже, стверджує він, “зараз вирішується, мабуть, доля цієї країни”.

Він назвав найгарячіші напрямки, де впродовж останніх днів точаться найзапекліші бої.

“Найгарячіше – це Донецький операційний район і Слов’янський напрямок. Окупанти фактично в цілодобовому режимі б’ють артилерією, авіацією, обстрілюють житлові квартали. Також Росія зараз шукає певні нові рубежі, звідки і куди вона може завдавати ракетних і бомбових ударів, зокрема з території Білорусі та з території Криму. Ці важкі бої, які зараз тривають на сході, власне і стануть підсумком цієї війни”, – сказав Мотузяник.

Наразі російські окупанти намагаються оточити українські війська в районі Сєвєродонецька, Лисичанська, блокувати трасу, щоб вийти на адміністративні кордони Луганської області. Однак Генштаб ЗСУ теж не сидить склавши руки – і робить усе, аби цього не допустити.

Після стратегічної поразки на першому етапі широкомасштабного вторгнення, яке РФ розпочинала з наміром захопити всю Україну, російське командування вимушене було переглянути свої цілі та сконцентруватися на кількох регіонах.

“Вони вже не такі амбітні. Росія вже дуже скоротила свої апетити. Зараз вони намагаються повністю взяти під контроль адміністративні кордони Донецької, Луганської, а також Херсонської областей, вони намагаються оточити там угрупування українських військ і забезпечити стійкий сухопутний коридор із тимчасово окупованою територією АР Крим”, – зазначив речник МОУ.

Читайте також:  Був у пекельній гарячій точці: під час спецзавдання загинув 27-річний розвідник Руслан Шеремет

Мотузяник також наголосив, що за час повномасштабного вторгнення Росія залучила в Україні майже 170 тисяч живої сили, це понад 90 батальйонних тактичних груп.

“Ще близько 30 БТГ Росія може ввести в дію впродовж півтора-двох місяців”, – зазначив представник Міноборони.

При цьому, за даними українського Генштабу та Міноборони, українські воїни за три місяці війни повністю знищили 17 БТГр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.