facebook

ЄС не надасть Україні авіацію та танки – Макрон

Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні певного виду важкої зброї.



Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив, що країни Заходу мають домовленість не надавати Україні певних видів зброї, зокрема, штурмових літаків і танків, щоб уникнути втягування у війну з Росією. Про це він заявив у ході спілкування з українськими журналістами, повідомляє Укрінформ.

“Ви кажете про неофіційну домовленість, але це майже офіційна позиція партнерів по НАТО, що ми допомагаємо Україні оборонятися, але не вступаємо у війну з Росією. Тому певне озброєння, як, наприклад, штурмові літаки чи танки – було домовлено не постачати, і президент Зеленський у курсі цієї домовленості”, – сказав він.

Макрон додав, що Франція допомагає Україні головним чином боєприпасами та “певними видами озброєнь”, броньованою технікою, а також надала 12 САУ Цезар.

“Але президент Зеленський просив додаткові, і найближчим часом до цих 12 додасться ще шість”, – пообіцяв президент Франції.

Нагадаємо, 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України. Європейські лідери відвідали Ірпінь, після чого зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також:  ЄС спростував схвалення безвізових законів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.