facebook

Погані новини для всіх педагогів: Кабмін вжив жорстких заходів щодо зарплат

Кабмін ухвалив важливе рішення щодо зарплат педагогів.



У 2024 році у держбюджеті України закладено двоетапне підвищення мінімальної зарплати. У Кабміні вирішили, що буде з окладами педагогічних працівників, пише oblikbudget.com.ua.

Кабмін на 2024 рік призупинив дію своєї постанови від 2019 року щодо оплати праці педагогічним, науково-педагогічним, науковим співробітникам в освітніх закладах країни.

Представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук поділився, що Міносвіти спільно із зацікавленими міністерствами доручили провести протягом наступного року комплексний перегляд системи оплати праці освітянам та науковцям.

Також доручено переглянути системи надбавок, доплат та інших виплат з метою забезпечення прозорості, передбачливості та справедливості формування розмірів заробітних плат таким працівникам у межах наявних фінансових ресурсів державного та місцевих бюджетів.

У постанові уряду №822 було заплановано, що з 1 січня 2023 року ставка заробітної плати педагогів має становити 4 розміри прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Крім цього, керівники закладів, установ освіти та науки отримували згідно з цією постановою право на підвищені посадові оклади:

Педагоги з педагогічним званням – 10-15%;
За роботу у відповідальних типах навчальних закладів – 5-30%;
Керівникам секцій, гуртків, студій, за управління зразковими колективами, за введення авторських програм, за підготовку учнів до конкурсів та олімпіад та інше – 10%.
Також педагогам давали доплати у разі виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників при суміщенні посад за збільшення обсягу виконаних робіт — до 50% посадового окладу, тарифної ставки.

Читайте також:  Зеленський провалив обіцянку щодо "золотої" зарплати вчителям: "Де 4000 доларів?"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.