facebook

Знову дистанційне навчання? МОЗ видало наступні рекомендації

Вакцинація захищає від кору. Водночас деякі діти не можуть вакцинуватися через медичні протипоказання.



І для того, аби вони могли безпечно відвідувати громадські місця: школи, дитсадки, дитячі табори, спортивні секції, інші діти, у яких немає протипоказань, мають бути вакциновані за календарем щеплень. Проте в Україні проблема зі створенням колективного імунітету. Про це повідомили в МОЗ.

“Якщо батьки відмовляються вакцинувати дитину, у якої відсутні протипоказання до вакцинації, то вона може реалізовувати своє право на навчання дистанційно чи за індивідуальною формою навчання (наприклад, сімейною)”, — наголошують у Міністерстві охорони здоров’я.

У МОЗ зазначають, чому так важливо, щоб діти в колективах були щеплені:

Це захистить їхнє життя та здоров’я, адже вакцини розробляють для захисту від інфекцій, які можуть серйозно нашкодити здоров’ю дитини.

У дитячих колективах дуже високий ризик поширення різних інфекцій, якому можна запобігти лише шляхом створення колективного імунітету.

Невакциновані діти ставлять під загрозу здоров’я дітей, які через серйозні захворювання мають протипоказання до вакцинації від окремих хвороб, і тому можуть покладатися лише на захист, який дає колективний імунітет.

Якщо охоплення вакцинацією зменшується, це призводить до спалахів хвороб.

Якщо дитина не має щеплень від кору або інших щеплень, які визначені календарем, українці можуть звернутися до сімейного лікаря, щоб наздогнати пропущене. Він розробить індивідуальний графік вакцинації з урахуванням віку. Вакцина є в наявності.

Читайте також:  Більшість випускників коледжів та професійних училищ Прикарпаття провалили ЗНО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.