facebook

Батькам приготуватися: коли у школах розпочнуться зимові канікули та скільки триватимуть

Коли будуть зимові канікули у школах Києва
Не у всіх регіонах країни восени дали дітям канікули. Місцева влада вирішила, що поки погода дозволяє, діти навчатимуться, щоби на зимові канікули більше відпочити. Озвучено терміни зимових канікул у школах Києва, повідомляє 24 канал.


Попередньо діти у столиці підуть на зимові канікули з 23 грудня поточного року, триватиме відпочинок до 7 січня 2024 року.

При цьому заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський раніше також заявляв, що першокласники у столиці отримають додаткові канікули строком на один тиждень ще з 19 по 25 лютого 2024 року.

Нині школи країни мають право самостійно встановлювати дати канікул, тому графіки у регіонах і навіть у школах одного міста можуть відрізнятися.

Якщо діти навчалися без осінніх канікул, їм пообіцяли збільшити зимові канікули на тиждень. Таким чином, відпочивати такі школярі будуть довше приблизно місяць.

Загалом Міносвіти радило провести у школах осінні канікули з 23 по 29 жовтня. Але деякі школи трохи зрушили ці дати – з 30 жовтня до 7 листопада.

Але про рішення поєднати осінній та зимовий відпочинок повідомили департаменти освіти та ОВ Львівської, Івано-Франківської та Київської областей на офіційних ресурсах. Однак не йшлося про всі навчальні заклади.

При цьому, навчальний рік 2023-2024 у школах Києва, наприклад, триватиме до 28 червня 2024 року, щоб діти ще могли встигнути освоїти матеріал за програмою, якщо, наприклад, доведеться вчитися дистанційно через відключення електроенергії внаслідок російських атак або інших причин.

Також у постанові Кабміну зазначається, що весняні канікули мають тривати з 25 по 31 березня 2024 року, а літні канікули – з 29 червня до 31 серпня 2024 року.

Читайте також:  Батьки лютують: Школярів змусили грати у "МЕРЗЕННЕ ЛИЗАННЯ" з вчителями

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.