facebook

Дітей змушують писати контрольні: Батьки скаржаться на вимоги вчителів

Виявляється, вчителі не порушують навчальної програми.



Батьки школярів Рівного, чиї діти перебувають за кордоном, скаржаться, що з учнів вимагають здавати велику кількість контрольних робіт. Мовляв, є письмове тестування навіть з фізкультури та трудового навчання. Виявляється, порушень зі сторони вчителів немає, пояснив Радіо Трек керівник міського управління освіти Андрій Мазур.

Він пояснив, що наразі отримують освіту за кордоном 2800 учнів з Рівного, лише 120 з них навчаються дистанційно у ліцеї №1 і вивчають там предмети так званого «Українознавчого компонента» – українську мову та літературу, географію та історію України, правознавство і старшокласники ще мають курс «Захист України».

Ще понад тисячу дітей обрали сімейну форму навчання, тож, відповідно до вимог цієї програми, двічі на рік учні мають пройти оцінювання з усіх предметів.

Довідка
Сімейна форма навчання — це індивідуальна форма, при якій батьки / опікуни самостійно організовують для своєї дитини освітній процес у домашніх умовах. Темп навчання вони підлаштовують під потреби, інтереси та можливості своєї дитини. Головне: учень має здобути знання відповідно до державних стандартів і підтвердити це під час оцінювання у школі.

Читайте також:  Навчання у школах відбуватиметься за трьома формами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.