facebook

Безугла вигадала покарання для ухилянтів, які ховаються за кордоном: що пропонує

Військовозобов’язаних, які не повертаються в Україну, народна депутатка пропонує позбавляти громадянства та віддавати їхні активи сім’ям загиблих воїнів.



Заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла запропонувала радикальну законодавчу ініціативу – позбавляти громадянства та заарештувати майно тих військовозобов’язаних, які виїхали за кордон під час війни.

Обговорити таку пропозицію вона закликала на своїй сторінці у Facebook.

“Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства / арештувати активи / інші обмеження? Цікава думка”, – йдеться у дописі.

Згодом народна депутатка доповнила таку ініціативу пропозицією віддати активи втікачів за кордон сім’ям загиблих воїнів.

Користувачі соцмережі у своїх коментарях розділилися на тих, хто беззастережно підтримує таку ініціативу і навіть радить не давати часу на повернення, інші просять звернути увагу на відсутність юридичної бази для ухвалення рішення про позбавлення громадянства під час воєнного стану, а ще дехто просто іронізує з цього приводу.

У коментарях, зокрема, пишуть:

“Повністю підтримую! Зрадникам і щурам тут нема що робити! Я б і часу на повернення не давала”.
“Дивна пропозиція. Вам і депутатам бажано читати Конституцію і хоч дещо із теорії прав людини, зокрема ЄКПЛ і правові позиції та практику ЄСПЛ, зокрема щодо застосування субпринципів верховенства права”.
“Та краще вже починайте розстрілювати їх… Ви вже виходите за межі здорового глузду. Хочете повернутись на сто років назад і почати все спочатку?”.

Читайте також:  Ворог не припиняє наступу на Сході: у Генштабі пояснили, яка його мета

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.