facebook

Хто визначатиме тривалість відстрочки від мобілізації в Україні

Багатьом військовозобов’язаним українцям належить відстрочка від мобілізації. При цьому тривалість відстрочки в усіх буде різна. Навіть більше, у багатьох випадках її визначатиме ТЦК.



Стало відомо, хто визначатиме тривалість відстрочки від мобілізації в Україні – today.ua
Про це стало відомо із коментаря співробітника Полтавського обласного ТЦК та СП майора Романа Істоміна.

Отже, за словами майора Істоміна, саме у військкоматі в багатьох випадках вирішуватимуть, чи продовжуватимуть військовозобов’язаному відстрочку від мобілізації, чи настав час уже призвати його на службу.

“Терміни як такі не передбачені. Це на розгляд ТЦК. Якщо, наприклад, відстрочка за станом здоров’я, то, зрозуміло, це буде орієнтовний час, потрібний для того, щоб людина вилікувалася”, – представник військкомату.

При цьому, природно, враховуватимуться висновки ВЛК: наскільки людина здорова, і чи зможе вона нести військову службу.

Стало відомо, хто визначатиме тривалість відстрочки від мобілізації в Україні

Крім того, багато військовозобов’язаних чоловіків отримують відстрочку від мобілізації за сімейними обставинами. Наприклад, якщо вони доглядають хворого родича. В даному випадку, як правило, можна отримати відстрочку на півроку. Проте за півроку військовозобов’язаному доведеться з’явитися до ТЦК, аби звірити дані та підтвердити своє право на те, щоб і надалі мати звільнення від військової служби.

Окрема стаття – студенти стаціонару. В ідеалі їм надається відстрочка до закінчення терміну навчання. Але все ж таки тепер цю відстрочку переглядають із закінченням кожного навчального року, оскільки студент може бути відрахований, або може покинути навчання за власним бажанням. У будь-якому разі студенти, які не люблять здавати сесію вчасно, мають пам’ятати: військкомат не дрімає, і завжди готовий допомогти недбайливому “мученику науки” змінити рід занять.

Читайте також:  Наприкінці лютого розробникам "Богдани" надійшло розпорядження знищити її, аби вона не дісталася ворогу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.