facebook

Українці більше не отримуватимуть соціальні виплати в Польщі

У Польщі, за їхніми словами, минули ті часи, коли українці дружно рятувалися від війни. Тому з наступного року біженцям у Польщі більше не платитимуть.



Наступного року польський уряд планує скасувати соціальну підтримку українців, які втекли до країни після початку повномасштабного вторгнення до Росії у 2022-2024 роках.

Про це заявив в інтерв’ю Pap Пьотр Мюллер, представник уряду РП.

“Ці рішення, які було ухвалено після початку війни в Україні, мають тимчасовий характер… У зв’язку з тим, що ці рішення поступово втрачатимуть чинність, оскільки так прописано в законі, вони не продовжуватимуться”, – сказав Мюллер.

Він додав, що рішення, прописані в законі про допомогу українцям, втратять чинність вже у першому кварталі наступного року. Мюллер сподівається, що “просто не буде потреби їх продовжувати”.

Згідно з опублікованим у середу опитуванням центру Pollster для видання Super Express, на питання, чи Польща й надалі повинна фінансово підтримувати громадян України, 60% громадян Польщі відповіли негативно, 26% виступили за подальшу підтримку українців, а 14% не визначилися з цього приводу.

Читайте також:  Зеленський та Гончарук вирішили знизити тарифи на газ (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook