facebook

Апеляційний суд Києва залишив Коломойського під вартою

Щодо звинувачень, висунутих проти нього, підсудний Ігор Коломойський наголосив, що це суто бухгалтерська та професійна справа.



Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (з можливістю внесення застави) бізнесмена Ігоря Коломойського.

Відповідне рішення оголосив голова колегії суддів Віктор Глиняний, повідомляє Укрінформ.

“Клопотання захисту відхилити, а ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 509 мільйонів гривень залишити без змін. У задоволенні клопотання про заставу відмовити”, -постановив суддя Глиняний.

Аргументи захисту.

Під час судового засідання захист стверджував, що правоохоронці не надали достатніх і належних доказів причетності Ігоря Коломойського до шахрайства. Захист також стверджував, що під час слідства правоохоронці кілька разів змінювали правову кваліфікацію злочину, а слідчий суддя Шевченківського суду не мав достатньої інформації про кримінальну справу проти бізнесмена при обранні запобіжного заходу.

Крім того,захист просив звільнити Ігоря Коломойського з-під варти у зв’язку з поганим станом його здоров’я. Зокрема, захисник навів у суді діагнози Коломойського, серед яких цукровий діабет, холецистит, цироз печінки і панкреатит.

“Це суто бухгалтерське питання”.

У своїй промові в залі суду Коломойський запевнив суд,що не має наміру переховуватися від слідства. “Я перебуваю в такому стані, що нікуди не збираюся і не маю наміру ховатися”.

Коломойський сказав про звинувачення проти нього, що це “суто бухгалтерська і професійна справа”.

Хто хоче випустити Коломойського під заставу

Головний рабин Дніпропетровської області Шмуель Камінецький звернувся до суду з проханням взяти бізнесмена на поруки. Інші журналісти телеканалу “1+1″-Алла Мазур, Наталія Мосейчук, Ігор Циганик та ведучий Юрій Горбунов- також клопотали про взяття Коломойського на поруки. Вони запевнили суд, що знають Коломойського багато років і готові гарантувати, що він не покине країну.

Читайте також:  Суд у справі очільника патрульної поліції Івано-Франківська перенесли на місяць

Ще одним аргументом у клопотанні про взяття Коломойського на поруки було те, що після Революції Гідності бізнесмен захищав регіон від сепаратистів на посаді голови Дніпропетровської обласної адміністрації.

Що відомо про справу Коломойського

На початку вересня правоохоронці повідомили Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: шахрайство (стаття 190) та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом (стаття 209). Після цього суд призначив бізнесменові покарання у вигляді утримання під вартою. Сам Коломойський не погодився з висунутими звинуваченнями.

Коли Ігоря Коломойського доставили до СІЗО, його адвокат заявив, що він не буде вносити заставу, оскільки вважає запобіжний захід”необґрунтованим  і хотів би дочекатися рішення апеляційної інстанції”.

Згодом бізнесменові додали до списку підозрюваних злочинів три статті: незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками, засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима та пристроями їх виготовлення; заволодіння чужим майном, зокрема, шляхом зловживання службовим становищем великою організованою групою, та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.