facebook

Зеленський про контрнаступ: Путін не заслуговує жодної хвилини спокою

Президент каже, що лінія фронту перетворилася на артилерійську дуель.

Президент України Володимир Зеленський визнав, що контрнаступ ВСУ просувається повільно, але українські війська просуваються вперед. Він вказав, що важливо не давати російським окупантам перепочинок.

Про це він



сказав
в інтерв’ю СBS.

“Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно чесним. У нас є ініціатива. Це плюс. Ми зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І, незважаючи на те, що не дуже швидко, важливо, що ми щодня рухаємося вперед і звільняємо територію. Нам потрібно максимально звільнити свою територію і рухатися вперед. Ми не повинні дати Путіну відпочити”, – сказав він.

З його слів, наразі лінія фронту перетворилася на артилерійську дуель, де росіяни й українці випускають по 40 000 снарядів на день. Війна з використанням безпілотників також сповільнила прогрес.

При цьому він запевнив, що західну зброю українські військові використовують виключно на території України.

“Ви знаєте, що ми використовуємо зброю наших партнерів тільки на території України. І це правда, але це не каральні місії, наприклад, воно не вбиває мирне населення. Росія повинна знати, що де б вона не знаходилася, яке б місце вони не використовували для запуску ракет по Україні, Україна має повне моральне право атакувати ці місця. Ми відповідаємо їм: “Ваше небо не так добре захищене, як ви думаєте”, – зазначив президент України.

Читайте також:  Зеленський розповів, від чого залежать терміни закінчення війни в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook