facebook

Повернення до status quo: якими ще можуть бути умови України мирних переговорів з росією

Предметом мирних переговорів с російськими окупантами, які вже не виставляють попередніх умов, може бути тільки повернення до status quo. Москва забирає свої війська з Криму, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Військові репарації та міжнародний суд над російськими воєнними злочинцями можуть бути предметом переговорів, До того ж Київ має отримати гарантій безпеки непорушності кордонів та забезпечення територіальної цілісності. Про це йдеться у статті на сайті Realist.online.



“Готовність Кремля до такого роду переговорів усі ми можемо тільки привітати. Але якщо Москва думає, що вестиме переговори без деокупації усієї території України, без значних компенсаційних виплат за завдані українській економіці колосальні збитки, без міжнародного суду над воєнними злочинцями, які вбили та катували велику кількість українського цивільного населення, то це тільки окозамилювання та намагання продовження агресії після отриманого відпочинку”, – пише Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Хорватія та Боснії і Герцеговині (2010-2017) Олександр Левченко.

На його думку, це те ж саме, якби 1944 року всі пішли на переговори з Гітлером щодо закінчення війни.

“Що думаєте, як би закінчилася тоді Друга світова війна і які б були її результати? Чи Німеччина стала б демократичною країною і чи відбулася б її денацифікація? Став би Берліном фундаментом спільної європейської політики, якщо б Гітлер залишився при владі?” – запитує український дипломат.

На його думку, всім зрозуміло, що сучасні російські неофашисти-рашисти, які тримають владу в Москві, дуже схожі до нацистів першої половини 1940-х років у Берліні.

“Путін і Гітлер, як брати-близнюки з часовою різницею у 80 років. Або як покійний дід Адольф зі своїм шустрим онуком Владімиром. Тільки до кінця не відомо, як закінчить своє життя цей Zлобний онучок. Як закінчив його дід – нам усім відомо”, – резюмував Олександр Левченко.

Читайте також:  Єрмак про переговори з Росією та територіальні поступки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.