facebook

Увага дітей по всій Україні: МОН рекомендує запровадити у школах психологічні хвилини

Вчителі шкіл будуть більше уваги приділяти психологічному стану учнів.



МОН рекомендує вчителям впроваджувати психологічні хвилини: що це означає та як це може бути корисним, про це йдеться у листі МОН.

Вчителі можуть робити психологічні перерви, які назвали “психологічними хвилинами”. Це було рекомендовано Міністерством освіти та науки в інструкціях щодо викладання шкільних предметів.

Мета психологічних хвилин — надати допомогу учням впоратися зі стресом та його наслідками. За думкою МОН, такий підхід може покращити емоційний стан дітей, що, своєю чергою, позитивно вплине на навчальний процес та загальну атмосферу в класі.

Регулярне впровадження психологічних хвилин у зручний час допоможе учневі стати більш спокійним та зосередженим, а також дозволить краще розуміти власні почуття, — наголошено у рекомендаціях.

Щодо часу проведення таких хвилин, це вирішується кожним вчителем самостійно. Щоб підготуватися до цієї роботи, МОН рекомендує використовувати навчально-методичний посібник “Психологічна хвилина”. Він містить 108 коротких відеотренінгів на різноманітні теми. Обов’язкової кількості таких занять з учнями не встановлено. Це залежить від емоційно-психологічного стану дітей.

До того ж через повномасштабну війну, навчання школярів в Україні відбувається у трьох форматах: очно, онлайн та в змішаному форматі. Формат обирається в залежності від безпекової ситуації та умов в кожному конкретному регіоні.

Крім того, навчальний рік триватиме на місяць довше, щоб компенсувати можливі втрати в умовах війни та складних ситуацій.

Читайте також:  Тиждень радості: у школярів Івано-Франківська зміниться час зимових канікул

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,

Джерело.