facebook

Які предмети “викинуть” зі шкільної програми: Міносвіти дало відповідь

Зараз в Україні триває активне обговорення щодо кількості предметів у школах. Також МОН вивчає питання навчального навантаження на учнів.



Про це під час брифінгу розповів заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко. І уточнив, чи будуть скорочувати кількість предметів у школах.

Чи скорочуватимуть кількість предметів у школах
Вітренко заспокоїв українців: ні хімію, ні фізику, ні біологію зі шкільної програми не викинуть. Предметам природничого напрямку чи тим, які навчають дітей здобувати нові знання, вміння та навички, нічого не загрожує. Обговорення щодо кількості предметів у школі, яке зараз триває, є концептуальним.

Заступник очільника МОН пояснив: обговорення цих тем зараз важливе, адже міністерство отримує значну кількість звернень щодо навантаження учнів. Особливо тих школярів, які зараз перебувають за кордоном через війну. Ці діти змушені відвідувати місцеві школи відповідно до законодавства країни, у якій перебувають.

Тому ніякого скорочення не буде. Відбувається обговорення структури, оптимізації граничного навантаження дитини. Тобто це обговорення комплексу реформування загальної середньої освіти,
– акцентував чиновник.

Також наголосив, що реформі НУШ нічого не загрожує. За словами Вітренка, міністр освіти Лісовий наголосив на необхідності продовження цієї реформи.

Що відомо про скорочення кількості предметів у школі
Міністр освіти Оксен Лісовий зробив заяву про скорочення кількості предметів у школах.
На його думку, кількість предметів у школах треба зменшити. Загалом вона має бути раціональною.
При цьому очільник МОН вважає, що не треба кількість предметів у школах збільшувати.
Так, МОН зараз займатиметься оптимізацією навчальних програм. Зокрема, чиновники вивчатимуть шкільне навантаження на дітей.
Українці, до слова, активно відгукнулися на пропозицію міністра та у коментарях до його поста на фейсбуці висловили свої думки. При цьому розповіли про закордонний досвід навчання їхніх дітей у різних країнах.

Читайте також:  Канікули можуть тривати довго: Коли учні відпочиватимуть у навчальному році 2023 – 24

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.