facebook

Стало відомо про підвищення зарплат учителів: названі конкретні цифри

Зарплати учителів стануть вищими, їх збільшать уже з наступного року. Підвищення зарплат учителям та викладачам вишів відбудеться в два етапи. На жаль, воно буде невеликим. До кінця війни суттєво збільшити заробітки педагогів не вийде.



Стало відомо про підвищення зарплат учителів: названі конкретні цифри – today.ua
Про те, що підвищення зарплат учителям усе ж таки буде, розповів в інтерв’ю ukranews голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Учителям підвищать зарплати вже з нового року. Причому не з нового навчального року, а з початку календарного. Вже з 1 січня 2024 їхні зарплати мають стать вищими на 10%. Згодом, з 1 липня, заплановано ще одне підвищення – на 12%.

“Зарплати (освітян) будуть підняті наступного року. Я бачив проєкт бюджету. Планується підвищення з початку (1 січня) на 10%, потім через півроку ще 12%. Це тарифна сітка, вона прив’язана до мінімалки. Збільшується мінімалка, збільшується оклад усіх у тарифній сітці”, – розповів нардеп.

Отже, за два етапи підвищення, зарплати вчителів виростуть порівняно з теперішніми на 23,2%. Звісно, при нинішньому зростанні вартості життя таке зростання зарплати не виглядає суттєвим. Вчителі давно заслуговують більш високих заробітків. Але в умовах війни вся вітчизняна бюджетна сфера, крім оборонної, фінансується за кошти міжнародних партнерів. А вони воліли б, щоби наша перемога у цій війні обійшлась їм якомога дешевше.

“Ми хочемо піднімати зарплати, але впираємося у ті ліміти допомоги, які дають нам наші партнери”, – поділився Бабак.

Отже, до закінчення війни та й очевидно у перші роки після її закінчення бюджетникам годі сподіватися на суттєве підвищення зарплат. Водночас, влада вже зараз намагається придумати формулу, за якої зарплати вчителів можна буде підвищити більш суттєво.

Читайте також:  15 хв тому!«3бiльшити до 72 рoкiв, вoни зaнaдтo дoвгo живyть пicля вихoдy на пeнсiю»- «Cлyгa нaрoдy» 3A пiдняття пeнсiйнoгo вiкy

Голова парламентського комітету знайомий із цими пропозиціями, однак поки що афішувати їх не готовий. Адже це робочі варіанти, і на якому з них зрештою зупиняться, наразі невідомо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.