facebook

Стосується всіх учнів 5-11 класів: у Раді запровадили важливі зміни — як тепер навчатимуться

Для учнів 5-11 класів запровадили важливі зміни.

Міносвіти та Мінцифри розробили важливі зміни для учнів 5-11 класів. Подробиці опубліковано у Telegram-каналі Верховної Ради України.

Зокрема зміни стосуються предмета “Українська література”. Комітет освіти науки та інновацій поінформував, що наразі понад 250 творів з української літератури для учнів 5-11 класів будуть доступні в аудіоформаті.

Для школярів стали доступними твори Ліни Костенко, Івана Нечуя-Левицького, Михайла Коцюбинського, Миколи Хвильового, Валер’яна Підмогильного та інших авторів.

Проєкт “Укрліт” дає можливість учням вибирати, у якому форматі зручніше навчатись. Кожен може прослухати аудіокниги у вільний час, під час пробіжки або за пару днів до іспиту.

Водночас це додаткова можливість для українців оновити свої знання з уже забутої шкільної програми або ж прослухати книги, які пропустили під час навчання у школі.

Деякі великі твори, як, наприклад, “Енеїда” Івана Котляревського, “Майстер корабля” Юрія Яновського, “Зачарована Десна” Олександра Довженка та інші, опрацьовано та запропоновано у форматі самарі, тобто короткого переказу твору.

Серед планів — додавати повні версії та уривки творів, а також актуалізувати та доповнювати новими творами, що з’являться у програмі.

“Укрліт” буде доступний від MEGOGO, він здатний закохати себе в українську літературу, показати, що її вчити зручно та цікаво.

За даними дослідження ABF Creative, 48% дітей зазначають, що прослуховування улюбленого аудіоконтенту робить їх щасливішими, а 63% батьків помітили покращення оцінок у своїх дітей внаслідок аудіоконтенту.



Читайте також:  Що мають робити вчителі, якщо в учня симптоми COVID-19: інструкція від департаменту освіти і науки Києва

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,

Джерело.