facebook

Школярам офіційно дозволять прогулювати уроки: у МОН дали роз’яснення

У МОН дозволили учням пропускати уроки у школі
Почався новий навчальний рік 2023-2024 і він також проходитиме в умовах повномасштабної війни. У зв’язку з цим глава Міносвіти дозволив школярам прогулювати уроки, але через серйозну причину. Деталі Оксен Лісовий описав у себе у facebook.


 

На жаль, російські окупанти продовжують обстріл українських міст. До того ж нерідко це відбувається в нічний час доби.

У зв’язку з чим діти та дорослі змушені ховатися та не спати ночами. І хоча, як зазначає міністр освіти, нормативно питання, як бути, якщо всю ніч не спало: йти до школи та вчитися чи ні, не прописано, треба покладатися на здоровий глузд.

Лісовий вважає, що якщо дитина вночі мало спала, вона може пропустити перший урок, адже втомлена дитина навряд чи зможе засвоїти новий матеріал, та й концентрація уваги буде гіршою.

Він зазначив, що дорослим нерідко важко працювати після безсонної ночі, що вже говорити про школярів. Навіть якщо призначено контрольну або ще якусь важливу роботу, краще дитині в такій ситуації пропустити урок і потім пізніше доробити, ніж намагатися зрозуміти матеріал втомленим.

Також міністр поділився думкою, що робити, якщо під час дистанційного навчання розпочалася тривога там, де мешкає вчитель, а в учнів — ні.

Лісовий радить завжди в подібних випадках думати не про успішність, а про ментальне здоров’я. За найменшої загрози життю учнів чи вчителя варто перервати навчальний процес та знайти безпечне місце.

Якщо, наприклад, укриття оснащене інтернетом, можна продовжити урок у безпечному місці.

Міністр освіти наголосив, що всім зараз важко, війна внесла зміни до різних сфер життя, додається навантаження, якого у мирний час не було. Тому зараз важливо берегти свій ресурс і один одного.

Читайте також:  Для студентів-платників навчання подорожчає

Лісовий закінчив повідомлення словами, що стійкість є нашою суперсилою. Ми можемо більше, ніж думаємо. Але треба подумати й про психічне та фізичне здоров’я.

Шукайте деталі в групі Facebook