facebook

Українців перестануть ловити на вулицях із повістками: у ТЦК вводять новий метод мобілізації

Вже цього року на мобілізацію та проходження ВЛК чекають зміни
Військкоми вже незабаром отримають доступ до багатьох державних реєстрів – підготовчий процес мають намір завершити до середини осені. Подробиці розповідає “РБК”.


Міністр оборони Олексій Рєзніков із цього приводу заявив: “Десь до середини осені ми оцінюємо, що вийдемо на більш серйозну цифровізацію Центрів комплектації, колишніх військкоматів”.

В результаті ТЦК зможуть автоматично отримувати інформацію з державних реєстрів:

Міністерства внутрішніх справ (МВС);
Міністерства юстиції;
Міністерства закордонних справ (МЗС);
Центральної виборчої комісії (ЦВК);
Державної прикордонної служби (ДПСУ).
Таким чином, всю інформацію між базами буде введено в систему документообігу в цифровому варіанті. Усі реєстри автоматично заходитимуть до бази, що дозволить обмінюватися інформацією між відомствами.

За словами Рєзнікова, тоді у кожного громадянина “буде менше приводів ходити коридорами”, а винятки будуть тільки для тих випадків, коли “необхідна їхня особиста присутність”.

Крім того, у Держприкордонслужбі заявляли, що планують спільно з Міноборони обмінюватися інформацією щодо військовозобов’язаних. Це пояснили необхідністю запобігати незаконному виїзду з країни з підробленими документами.

Коли система почне функціонувати, це дозволить не в телефонному режимі дізнаватися чи дійсний документ, а на підставі інформаційного обміну.

У МОЗ мають намір запровадити електронний документообіг, щоб українці могли швидше пройти ВЛК. Вже цього року його запустять між військовими частинами, лікарнями та госпіталями – влада запевняє, що це прискорить процес проходження комісії військовими.

Читайте також:  Подоляк відповів, скільки треба часу на постачання Україні необхідної зброї

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.