facebook

Як раніше вже не буде: у Раді затвердили важливі зміни для автомобільного та пасажирського транспорту

У Раді пропонують запровадити важливі зміни для автомобільного та пасажирського транспорту
Народні депутати подали до Верховної Ради законопроєкт №5705, яким пропонується запровадити важливі зміни для автомобільного та пасажирського транспорту.



Підкомітет з питань автомобільного транспорту вніс на розгляд до другого читання у Верховній Раді поправки до законопроєкту, яким пропонується запровадити електронні квитки на автомобільному та міському електронному транспорті.

Зокрема, автори пропонують цим законопроєктом внести такі зміни:

Внести зміни до частини 2 статті 910 Цивільного кодексу України з метою позначення електронного квитка поряд із паперовим;
Внести зміни до Законів України “Про міський електричний транспорт” та “Про автомобільний транспорт” у частині позначення термінів “електронний квиток” та “квиток”;
Покласти функції затвердження форми, обов’язкових реквізитів та відомостей, що мають містити проїзний документ та електронний проїзний документ на Міністерство інфраструктури України.
Метою законопроєкту є використання електронного квитка як правова підстава для укладання договору щодо надання послуг із пасажирських перевезень.

Також це необхідно для створення умов для належного функціонування автоматизованої системи оплати вартості проїзду у міському пасажирському транспорті з метою забезпечення реалізації однієї із ключових реформ транспортної сфери – запровадження електронного квитка.

Критерієм, який оцінюватиме ефективність таких змін, буде кількість осіб, які оплатили проїзд та транспортування багажу за допомогою електронного квитка від загальної кількості пасажирів, провезених автомобільним та міським електричним транспортом, тобто автобусом, трамваєм чи тролейбусом.

Читайте також:  В Україні готується повне скасування ЗНО: освітній омбудсмен озвучив корупційні ризики

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.