facebook

Діти Івано-Франківська мали змогу відчути себе у різних професіях

Сьогодні, 15 червня, до Івано-Франківська завітав міжнародний проєкт «Місто професій». Цей наймасштабніший профорієнтаційни проєкт України існує вже шість років поспіль, інформує Галицький Кореспондент.

Для найменших франківців у міському парку Шевченка облаштували «робочі зони»: кожна дитина незалежно від віку отримає паспорт і матиме змогу «влаштуватись на роботу». Справжні професіонали своєї справи познайомлять дітей з особливостями роботи. Серед представлених професій: лікар-ветеринар, електрик, поліцейський, стоматолог, рятувальник і т.д.



«Ми два тижні тому були в Дніпрі, до мене підійшла жінка і сказала, що її племінниця вибрала професію саме після свята професій. Я вважаю, що ми не просто граємося, а змінюємо свідомість. І результат ми побачимо за років 10, коли люди не просто ходитимуть на роботу з 9 до 17 години, а свідомо обиратимуть улюблену працю»,- пояснює Тетяна Люлька, ідеолог міжнародного проекту.

Вона також розповіла, що протягом шести років проведення проєкт ігнорує міністерство освіти, хоча багато людей радо долучають до нього.

Читайте також:  “Побачивши ванну, залиту кров’ю, Марина…”: Няня зарізала двох маленьких дітей, через заздрощі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.